úterý 19. února 2013

Prezidentská volba - podle očekávání

Volba hlavy státu nás obohatila o řadu zážitků a skutečností, které nebyly veřejnosti zcela známy nebo byly již částečně zapomenuty.

"Svatý kníže" Karel Schwarzenberg

Německá média potvrdila, že Karel zde kope za německou stranu. Rovněž se ukázalo, že český konzervativec může být oblíbenec liberálních médií. Dalším kouzlem politického marketingu Karla bylo, že dokázal svoji konzervativní kampaň postavit na nevkusném odznáčku vycházejícímu původně z protestu proti soudobému establishmentu. Toto je u konzervativního politika, který je cca 6 let ve vládě bravurní kousek (nebo ostuda českého voliče), kterého si kupodivu všiml snad jen Jiří David. Jiří David (ambon.or.cz) k tomu uvádí: "a když si vzpomeneme na Schwarzenberga v punkovém vydání ve stylu frontmana Sex pistols, tak snad uznáme, že se tu nejedná o reálnou osobu z masa a kostí, ale o výrobek k použití v propagandě - personalistický obchodní produkt nějaké agentury. Celkově jde o sofistikovanou manipulaci osvědčenými propagandistickými nástroji."

Dozvěděli jsme se jak Karel zpívá:

Potom se dočkala pozornosti i rodina jeho manželky:
Nakonec se ukázalo, že Karel nezvládne ani si dát hlas. Následně se asi proto rozhodl znovu kandidovat na předsedu strany TOP09 a jeho pravá ruka Miroslav Kalousek ho již vidí jako budoucího předsedu vlády. Máme se tedy v podání tohoto dua ještě na co těšit.

"Vlastenec plebejec" Miloš Zeman

Na druhé straně barikády se objevil nám rovněž dobře známy - pan Miloš. Postavil se do role "jednoho z nás" a vlastence chránicího Čechy před německým nepřítelem. V tomto spravedlivém boji mu pomáhali jednak média svojí nekritickou, až infantilní podporou Karla, tak např. i firma Lukoil, jejíž manažer byl významným podporovatelem pana budoucího prezidenta. Celkové financování kampaně nám již asi zůstane nevyjasněno. Vzhledem k lidem, kteří se kolem něho pohybovali, se dá usuzovat, že by tyto zdroje mohly pocházet z určitých ekonomických skupin, které se rekrutovaly z některých částí bývalé KSČ.
Na stranu Miloše se přiklonil i nám nechvalně známý "skoroobčan" Klaus a jeho rodina. Nakonec se mu, ale tento boj s německými novinami vrátil v podobě "hanopisu" na jeho tchána:

A tady ještě sugestivní pohled disidenta Urbana na novopečeného prezidenta ČR:


No a teď, když už máme co jsme chtěli, vlastně koho jsme chtěli, tak zpět do práce.

Zdroje:

K Benešovým dekretům:

Žádné komentáře:

Okomentovat